Közösség

Utolsó kommentek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Horgolt város - Street art

2011.07.19. 11:48 - Művészgyerek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.19. 17:07:50

a netről letöltött, majd hivatkozás nélkül kiposztolt random képekben pontosan mi is a kreatív?

Művészgyerek · http://cre-art.blog.hu/ 2011.07.19. 18:14:26

@Réka ‎: Elég, ha egy poszthoz leírod a véleményed, nem kell mindenhova ugyanazt legépelni. Ha olyan képeket teszek fel, amihez van forrás, természetesen kiteszem. Viszont nincs mindig arra időm, hogy nekiálljak keresgélni, ha épp nincs meg. Sok kép átfut, akár több száz oldalon. Semmi értelme kitenni nem az eredeti forrást. Szóval, ha te tudod, vagy bárki más, akkor bátran lehet kommentbe írni, és odateszem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.19. 18:23:28

@Művészgyerek: ebbol a kommentbol tokeletesen kiderul, hogy a budos eletben semmi kreativat vagy muveszit nem alkottal. A netrol osszelopkodni az anyagot nem kreativitas. Ezert nem erted, miert annyira arcpirito az a kijelentesed, miszerint forrasmegjelolesnek semmi ertelme (ezert amugy egy gimis hazidolgozatnal is kibasznanak az iskolabol, tehat feltetelezem, hogy max 12 eve lehetsz). Hatha egyszer majd rajossz es neked is pont annyira kinos lesz ez a tragya, amit blognak nevezel.

Művészgyerek · http://cre-art.blog.hu/ 2011.07.19. 18:38:26

@Réka ‎: Nagyon kis bunkó vagy. :) Azt írtam, hogy semmi értelme kitenni a NEM eredeti forrást. Tehát egy olyan oldal címét, aminek köze nincs a poszthoz, csak épp ott találtam. Teszem azt egy általad említett 12 éves kölyök összelopkodott képei között, a trágya blogjáról. A hangnemből meg visszavehetnél, miközben újra elolvasod a kommentem, hátha most megérted a lényegét elsőre. ;) Aztán, ha kicsit lehiggadtál, akkor folytathatjuk. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.19. 19:25:52

@Művészgyerek: arra, hogy ki itt a bunkó, visszatérhetünk később, ha még mindig úgy gondolod, hogy nem volt eleged az öngólok lődözgetéséből.
A forrás eredetiségét pedig még nem állapítottuk meg, innentől nagyjából mindegy, hogy a művész wikipedia-cikkét, saját weboldalát vagy esetleg az erre mutató másik blogot jelölöd meg... de azt hiszem, ezt hiába is magyarázom.

Wilder 2011.07.19. 20:53:47

@Réka ‎: Kedves Réka
Megtekintettem a te fotos oldaladat is és igaz, minden elismerésem mert te igazi művész vagy és télleg van tehetséged, viszont ha nem tetszenek neked ezek a posztok akkor kérlek ne pazarold az erődet ilyen szánalmas, leszóló kommentekre! Inkább foglalkozz a saját blogoddal. Amúgy is mikor végigolvastam a kommenteket teljesen világossá vált Művészgyerek mit akart mondani. Ellenben ha te nemtudod értelmezni a mondatokat nincs értelme konfliktusokat szülni. Lehet jobban értesz a fotózáshoz de szerintem ez az oldal nem erről szol. Minden ami kreatív, szép, és bármilyen féle művészi megnyilvánulás ami építő jellegű, az megjelenik itt. Nemkéne így leszólni mert tényleg sok mindent tesz a blogger oldalért. Akár Google-n keres akár igazi művészeti honlapokról. Ezt a fáradalmat is megspórolja nekünk mivel itt minden egy helyen van. Remélem ez már felfogtad.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.19. 20:57:05

@Wilder: ne haragudj, de itt nem nekem kellene felfogni dolgokat.
Forrás, minimum az alkotó neve nélkül fabatkát sem érnek ezek a... khm.. 'posztok', mit csináljak, ha érdekelne egyik-másik kép és többet akarok megtudni az alkotóról? Ugyanúgy végig kell guglizzam a netet, ergo semmit nem könnyített a blogger. Arról már nem is beszélek, hogy ez a név nélküli posztolgatás a művész virtuális arculköpése is - ezt az ilyen művészgyerekek meg a spanjaik nem tudják felfogni, hiába is tépem a szám.
Az pedig, hogy a saját dolgommal foglalkozzak, ne haragudj, de elég óvodás érv egy index címlapos blogon, amelyet azért tesznek ki, hogy az emberek olvassák.
Netán csoporttársak vagytok a bloggerrel? Mert akkor mindent értek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.19. 20:59:21

@Réka ‎: @Művészgyerek: szíves figyelmetekbe ajánlom a Manzárd blogot, azok a srácok komolyan nyomják. AZ egy kreatív, művészetről szóló vagány blog, igényes bejegyzésekkel, forrásokkal, háttérinfóval, hozzáadott értékkel. Ez itt - szirszar.
'nincs időm' - hjah, nem kötelező blogot írni, egy minimális színvonal alatt nem is érdemes.

deb. · http://www.deborah.blog.hu/ 2011.07.19. 23:36:46

@Réka ‎: Értelek. Mint szinténzenész, vigyázol a munkáidra. Mert ha valami kikerül kacsóid közül, az a tiéd, és büszke vagy rá (joggal). Félted, mert minősít. Meg különben is, te csináltad. Így van ezzel más is. Ám a dologhoz hozzátartozik, hogy itt minden elveszik az éterben. Még ha van is szignó, akkor is csak "ja, az a meztelen nő" marad Szinyei Merse Pacsirtája. Onnantól kezdve, hogy megosztod a világgal a munkád, kicsit kicsúszik a kezed közül.
Ennek a blognak mennyi a lényege? Talán csak annyi, hogy ha valami érdekesre lel főszerkesztő barátunk, azt közzéteszi. Akit érdekel, utána néz. Nem óhajtok vagdalkozni, sem habzó szájjal reflektálni, csak közlöm az álláspontom. Jelzem, nem vagyok csoporttárs.
Kiskegyed meg tessen jelentkezni Manzárd Cafén a "magyart" pályázatra.:)

miegymás 2011.07.20. 00:15:09

Akinek nem tetzsik az ne nézze.Ennek ez a megoldása.
Réka Nekted se esne jól ha a nehezen elkészített képeidet valaki csak úgy,jelzem arc nélkül,kommenthuszárkodva leszólná,mert neki nem tetszik.
Én értékelem,hogy valaki veszi a fáradtságot és rákeres ilyen dolgokra,mégha az oldalnak vannak hiányosságai.
Mit szólnál hozzá ha felmennék a blogodra és a rosszindulatú kommentjeimmel pazarolnám az idődet,minden szarnak lehordanálak téged és a munkádat is.Biztos vagyok benne hog felcsattannál rajta.
egy szónak is 100 a vége...Ha nem tetszik,kattints a piros X-re.

This is not the page you are looking for.Move along...Move along..." leetlady.com/blog/wp-content/uploads/2010/10/tumblr_l9kvkrFEqq1qanb21o1_500.jpg

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.20. 08:26:46

@deb.: hali,
igen az interneten hajlamosak elveszni (illetve átalakulni) az infók, de ha csak pusztán gyakorlatias szemszögből közelítjük meg a dolgot, akkor is erősen kifogásolható ez a módszer. Ha érdekelne a dolog, akkor hogyan találjam meg ezeket a művészeket? Egy alkotóról van szó, vagy többről? Guglizzak utána a horgolt artnak? Hogy a fenébe mondják angolul, hogy horgolt művészet? Ez így teljesen értelmetlen szerintem.
A dolgot egy másik apsektusból is megközelíthetjük: van nekem egy kis személyes weboldalam és egy flickr galériám. Egyik sem túlságosan népszerű, mondhatni félig anonim módon tengetik mindennapjaikat. Nem seózok, nem marketingelek. Mégis ennek a két oldalnak köszönhetően megjelentek fotóim nemzetközi kiállításokon, könyvekben, folyóiratokban, a Budapest kártyán és nem utolsósorban a Manzárd blogon is :)) mindezt azért, mert a fotóimnak volt egy lekövethető forrása, ahol rá lehetett találni az elérhetőségemre és aki a világhálón böngészve rátalált itt-ott a képeimre és érdekelte a dolog, annak lehetősége volt kikérnie a képeimet publikálásra.
Ennek az esélynek a megtagadása a forrás nélküli posztolgatás által szerintem kreténség.
@miegymás: azt, hogy a képek minden forrás nélkül jelennek meg, azt a legnagyobb jóindulattal sem lehet 'hiányosságnak' nevezni és elnézően elsiklani felette, mivel minimum a név feltünteteése nélkül értelmét veszti az egész. Az pedig, hogy 'akinek nem tetszik, az ne nézze' - nem nézem én, hidd el, de akkor szólj az indexnek is, hogy ne tegyék ki címlapra, más esetben baromság ez az 'érv'.
A véleményemet pedig nem arc nélkül, hanem teljes névvel és arccal vállalom mindig.

Művészgyerek · http://cre-art.blog.hu/ 2011.07.20. 10:05:47

@Réka ‎: A forrás 90%-ban kint van a posztoknál. Ez pl. egy válogatás volt, nem egy művésztől származik. Amikor csak tudom, jelzem a forrást. További szép napot, kellemes nézelődést kívánok! :)

gergel 2011.07.20. 16:25:36

Tényleg irtógáz amit csinálsz . Gyakorlatilag semmibe veszed művészetet és jópár ember munkáját, ami a megélhetése is.
Ajánlom figyelmedbe a forrásmegjelölést. Ha nem tudod, járj utána vazzeh, nem olyan nehéz. A Google képkeresőjébe berántva a képeket fél pillanat alatt megtaláltam a csajszit aki gerilláskodott és a fenti performanszokat köszönhetjük NEKI. Olek a becses neve a művészvilágban.
agataolek.com/home.html

miegymás 2011.07.21. 00:16:27

Szerintem meg az legyen a legnayobb örömötök az életben hogy ikázzátok a mésik munkáját.Én meg ajánlom a figyelmetekbe a jómodort és azt hogy hogy kell megbecsülni mások munkáját.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.21. 19:05:00

@miegymás: igazat adnék, ha a képlopkodást bármilyen szinten munkának lehetne nevezni.

buboreek01 2011.07.24. 18:59:26

üdv. szerintem fölösleges ennek a "Rékának" bármit is magyarázni,nem is akarja megérteni hogy miért nincs itt éppen kint a forrás. De azt már észre se veszi hogy közben 'gergel'-től megkapta a kért információt. De amúgyis, ha tényleg érdekel, hogy ki csinálta nézz utána.manapság nem olyan nehéz megtalálni valamit, amit látsz. szerintem...

DamlaFTR 2011.07.24. 21:11:52

Én mindehhez csak annyit tennék hozzá, hogy képlopkodásról akkor beszélünk, amikor az állítólagos "képlopó" sajátjaként tünteti fel az alkotásokat. Itt erről szó sincs. Válogatás a kreatív ötletek széles tárházából. Én személy szerint szívesen nézegetem...

Olikincs · http://onlinepszichologia.hu 2011.07.29. 13:07:46

@Réka ‎: "Képlopkodás" akkor lenne ha a blogger a sajátjaként mutatná be a őket

A forrásról pedig: ezek az alkotócsoportok nem az ismertségre játszanak, szinte sosincs feltüntetve a munkájuk mellett a nevük, a cél általában a meghökkentés, és a városkép kiszínezése

Mészáros Laci 2011.08.19. 09:40:57

@Réka ‎:

vov, mennyi szenvedély. nekem bejön :-)

csrny 2011.08.28. 23:29:25

Kedves Réka! Ember vagy te egyáltalán?


süti beállítások módosítása