Közösség

Utolsó kommentek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Barcelona élő szobrai

2011.06.07. 09:05 - Művészgyerek

Biztosan ti is találkoztatok már egy-egy téren, rendezvényen hasonló élő szobrokkal. Természetesen ők hús vér emberek, legtöbbjük hivatásos színész. Barcelona minden híres utcájának megvan a saját művésze. Lenyűgöző fegyelemmel képesek egész álló nap egy pózban megdermedve várni az éppen őt bámuló emberek közeledésére. Amikor adakoznak, vagy épp túl közel merészkednek hozzájuk, a szobor hirtelen életre kel és köszönete jeléül egy kedves gesztust, mozdulatot mutat, majd visszaáll eredeti helyzetébe, mintha csak megkövülne. Úgy érzem kreativitásukkal, fegyelmükkel, tudásukkal ők valóban megdolgoznak a pénzükért. Minden elismerésem és tisztelem az övék.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.06.07. 11:56:52

Szegeden is viszonlyag sok ilyen van. Ők ráadásul komoly társadalmi problémákra is felhívják a figyelmet (pl. az alkoholizmusra, a munkanélküliségre stb.), nem csak az öncélú esztétika vezérli őket. Ők is húsvér emberek, de legtöbbjük nem hivatásos színész. Ennek ellenére jelmezeik (pl. összehugyozott katonai nadrág), kellékeik (pl. félig teli pillepalackos bor) igen eredetiek és hitelesek. Lenyűgöző, hogy nem csak az adakozókat várják szinte kővé dermedve, de időnként a rend zord őreitől sem ilyednek meg.

Néha azonban érdekes, provokatív performanszba kezdenek. Az eddigi legtutibb a Kárász utcán (Szeged főutcája) vizelő nő volt. Bár ötlete nem eredeti, egy hasonló műsort láttam már München belvárosában is. Azt egy férfi adta elő, annyira direkten utalt a fogyasztói társadalom hiábavalóságaira, hogy nem csak a bevásárló utca közepére, hanem egy parfüméria kirakatára vizelt.

Bocs:)

@ndtomas 2011.06.11. 20:52:22

Pattayán nagyságrendekkel nagyobb tömeg van a walking Streeten,
de simán leguggolnak a közepén
igaz, itt csatorna is van
de hajlékony csak elvétve
az is csak ideiglenesen
és ő a legjózanabb
mert neki ugye nem telik úri huncutságokra
pedig itt ismeretlen fogalom a segély
érdekes, mégis talál magának mindenki elfoglaltságot
nem várja a sült galambot, hanem megfogja és megsüti
az olyan nehéz?
ezt sose értettem a nyugatban
pedig laktam a Kárászon jópár évet
elég is volt


süti beállítások módosítása