Közösség

Utolsó kommentek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Az igazi hobbit ház

2011.04.11. 15:46 - Művészgyerek

Címkék: dizájn ház építészet

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miazaki 2011.04.12. 10:41:39

azért legalább az eredeti szerző linkjét, honlapját illene közzétenni, nem?

Művészgyerek · http://cre-art.blog.hu/ 2011.04.12. 13:23:04

@miazaki: Ha megtalálom mindig kiteszem. Nem állt szándékomban hencegni vele, mintha én építettem volna... :) Ezt hangnemet meg mellőzd a továbbiakban kérlek. Köszi a linket!

miazaki 2011.04.12. 14:15:11

@Művészgyerek: hát, talán jó lenne a felnőtt korba lépni. A helyzet az, hogy nem illik ilyen dolgokat csinálni. Ott van egyébiránt, az alábbi fentebbi kommentemen. Félre ne érts, nem gondoltam hogy hencegsz, csak úgy fair a dolog. Egyébként hol találtad a képeket, ha nem a szerző saját weboldalán?

Művészgyerek · http://cre-art.blog.hu/ 2011.04.12. 14:35:16

Hát kb. egy jobb kép vagy 100 weboldalon is keresztül megy, szóval attól, hogy valaki rányomja a vízjelét, még egyáltalán nem biztos, hogy a szerzőé. Én pl. nem ezen az oldalon találtam.

A felnőtté válás most hogy jön ide? Ne akard előre hozni a dolgokat, nem olyan jó felnőttnek lenni. :) Ha meg rám értetted, akkor végképp nem értem. :)

penelope garcia 2011.04.16. 15:38:12

Messziről bájos. Sőt tündéri.
Közelről, úgy értem, testközelből azonban nem kéne. Rettegnék benne. Pszichésen allergiás vagyok az "aprónépre" (nem félelem, nem utálat, inkább valami archetipikus irtózat), márpedig itt rengeteg és igen változatos féle-fajta rovarral kellene nagyon szoros ismeretséget kötnöm.
Egyszerűen belepusztulnék a stresszbe.

svanu 2011.04.17. 13:29:31

Csak nekem tűnik iszonyatosan labilisnak? Mármint szerintem ha kidöntesz egy tartófát nekem úgy tűnik mintha az egész összeomlana.
Mindenesetre ötletes, és ha a saját kezével építette a csávó ahogy a képekből tűnik, akkor hihetetlen.

int10ha 2011.04.18. 11:14:14

Mondjuk arra kiváncsi vagyok, hogy mennyire dohos. Elvégre ez egy szuterén.
De azért jópofa.

Súlyos 2011.04.18. 15:39:22

Hááát...
Tolkien-rajongként azt kell hogy mondjam, Frodó sosem lakna ilyen viskóban. Minden elismerésem a férfié, aki építette, remélem boldogan él benne a családjával. Talán így, hogy nem középfölde koppintásaként tekintek rá, hanem afféle csináld-magad kuckóként, így még szépnek is látom.

Trackback 2011.04.20. 13:44:06

mondjuk azért az durva, hogy pólóban meg gumicsizmában vannak, saját vadászatból származó medvebőr-bakancs és kézzel varrt szarvasbőr-mellény helyett, sőt, sehol a lándzsa meg a z íj, de gáztűzhely meg öntöttvas kandalló az igen...

EqueS 2011.04.24. 16:03:24

-Pár éve nézegettem ilyen félig vagy teljesen földel borított házakat akkoriban e ház ragadta meg a fantáziámat www.norishouse.com/PAHS/UmbrellaHouse.html
miszerint ~6 méterrel a talaj szint alatt már állandó a hőmérséklet.
Dombos, hegyvidékes területeken könnyen kivitelezhetőek és nem kell félni hogy elviszi a szél a tetőt, jól megépítve amolyan "bomba biztos".
-A hobbit házak azért kicsit másképp néznek ki.
-A mai hűde szuper műanyag házak a műanyag ablakaikkal nem hinném hogy jobb klímát biztosítanának ennél az egyszerű de lélegző házikónál, míg itt az egész ház részt vesz az egészséges klímában addig a mai gumi ház a nem megfelelő szellőztetés miatt inkább hajlamos a dohosodásra.
Másik előnye még a környezetét nem terheli, munkám során sokszor elhajtok régi tanyák mellett melyek vályogból épültek, nád vagy szalma tetővel az elhagyatottság és az idő szép lassan elemészti e házakat nem marad csak egy ki domb belőlük 'ahogy jött úgy ment' a fa , szalma, nád elkorhadt a vályogfalakat az eső, szél mállasztja el.
Szomorú, de szép amit kölcsön kértünk a természetöl azt visszaadtuk és nem maradt utánuk szeméthegy.

Súlyos 2011.04.27. 08:57:50

@A Galaxis Elnöke:
Elnök Úr figyelmét bizonyára elkerülte, hogy a medve védett állat.

Ezenkívül fontosnak tartom megjegyezni, hogy manapság a paradicsomi vagy akár az ősközösségi állapothoz visszatérni nem ésszerű, a modern kor áldásai közül néhány dologrl lemondani, az viszont okos dolog.

@EqueS:
Egyszer elbeszélgetnék veled a mai, modern passzív házak/aktív házak, és a régi idők házai kapcsán. Érdekelne, hogy látsz-e lehetőséget különböző hibák, hátrányok kiküszöbölésére.

zöldmanó 2012.02.27. 20:12:16

Mindíg visszatérek a hobbit házhoz. Abban bízom, hogy nagyon sokan mások is és nem csak erre az oldalra, de sok más, föld-, barlangházat, vályog, szalmabála felhasználásával épült házakat bemutató anyaghoz is...
Olyan lelkes, de eltökélt, kevés anyagi, de annál nagyobb nyitottsággal rendelkező, otthonra vágyó emberkéket keresek, akiknek segíthetnék céljuk elérésében.
Mindezt úgy, hogy sok-sok - konvencinálisnak a legkevésbé sem nevezhető - terveim, vázlatok, ötleteim ne csak a fiókban heverjenek.
Ha nem csak kockákban, divatos trendekben és sok-sok milliókban tudsz gondolkodni, megtalálsz...


süti beállítások módosítása